Ziekte van Ménière

Ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière is een chronische ziekte die steeds erger wordt en meestal na de leeftijd van 40 jaar optreedt. Het is een aandoening van het binnenoor die het evenwicht en het gehoororgaan verstoort. De aanvallen komen plots opzetten en zijn heel onregelmatig in duur. Bij sommige personen duren ze een uur, bij andere kan het een volledige dag duren. 

Kenmerken Ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière verlichten

Hoewel we nog niet precies weten wat de oorzaak van deze ziekte is en er nog steeds geen remedie bestaat, is het niettemin mogelijk de effecten ervan te verlichten:

  • Een achtergrondbehandeling kan uitgevoerd worden om de frequentie en intensiteit van het evenwichtsverlies te verminderen.
  • Een hoorapparaat kan ook een oplossing zijn voor het gehoorverlies, veroorzaakt door de ziekte van Ménière, maar het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de aanpassing goed wordt gedaan zodat het oorsuizen niet versterkt wordt.
  • Bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, zout en alcohol kunnen een negatieve invloed hebben en de ziekte versterken. Het minderen van deze producten kan alvast een effect hebben.
  • Er zijn verschillende oplossingen om voor het oorsuizen, veroorzaakt door de ziekte van Ménière, te zorgen. Het is aanbevolen om een afspraak te maken met een audioloog of neus-keel-oorarts om de meest geschikte oplossing te vinden.
%d blogueurs aiment cette page :