Terugbetaling mutualiteit

Terugbetaling van uw hoorapparaten

Elke 5 jaar heeft u in principe recht op een tussenkomst van de mutualiteit. Om recht te hebben op terugbetaling van uw hoorapparaten moet u voldoen aan volgende 3 voorwaarden:

Hoeveel terugbetaling krijg ik?

Indien u ouder bent dan 18 jaar ontvangt u 671.52€  voor de aankoop van 1 hoortoestel en 1329.22voor de aankoop van twee hoortoestellen.

Hoe vraag ik de terugbetaling aan?

De aanvraag voor de terugbetaling van hoorapparaten is een administratief proces met verschillende stappen. U hebt een voorschrift van de NKO-arts nodig, u kan uw toestel minimaal twee weken testen, dan volgt er een proefverslag, een vragenlijst over uw ervaringen, toestemming van de NKO-arts … 

Daarom raden wij u ten sterkste aan om te kiezen voor een audioloog die deze aanvraag bij uw ziekenfonds voor u regelt. Indien er fouten gebeuren bij de aanvraag is het mogelijk dat u het recht op terugbetaling volledig verliest. Een goede audioloog zal voor u al het administratieve werk in orde brengen en volgens het derdebetalerssysteem hoeft u enkel het bedrag te betalen met vermindering van het ziekenfonds.

Opgelet: Wanneer u uw hoorapparaten online aankoopt, heeft u niet de juiste documenten om een tussenkomst van het ziekenfonds aan te vragen. Let dus goed op dat u uw hoorapparaten altijd bij een erkend audioloog aankoopt.

%d blogueurs aiment cette page :