Hoorapparaten reinigen

Hoorapparaten reinigen en drogen

Het onderhoud van een hoortoestel is erg belangrijk als u het in goede staat wilt houden. Daarom moet u het regelmatig schoonmaken, maar ook drogen om alle sporen van vocht te verwijderen, vooral aan de bovenkant van de apparaten. Drogen is net zo belangrijk als schoonmaken. Reinigen verwijdert namelijk alle sporen van oorsmeer en stof of haarresten, terwijl drogen vocht of transpiratie verwijdert.

Hoe reinig of droog ik mijn hoortoestel ?

Om uw hoortoestel optimaal te reinigen, zijn er doekjes, bruistabletten en reinigingssprays om de delen van uw gehoorapparaat te bereiken die minder goed toegankelijk zijn.

Het drogen kan u doen met droogcapsules of een droogspray. Het is essentieel dat alle vocht van het hoortoestel wordt verwijderd.

We raden u ook aan om tijdens het schoonmaken de batterijen uit uw hoortoestel te nemen en contact met water te vermijden. Het wordt ook aanbevolen dat u uw hoortoestel niet draagt tijdens het aanbrengen van make-up of haarlak; deze producten kunnen de ingang van de microfoon blokkeren.

Hoe kan ik mijn hoortoestellen reinigen?

Neem een reinigingsdoekje en wrijf het hoortoestel schoon.

Zet het borsteltje op de reinigingsspray en spuit lichtjes met de spray zodat het borsteltje nat wordt. Reinig vervolgens het hoortoestel, het buisje en de luidspreker met het borsteltje. Met het haakje van het zwarte bortsteltje kan u oorsmeer uit het dopje verwijderen.

Hoe kan ik mijn hoortoestellen drogen?

1. Haal de droogtabel uit de verpakking. Opgelet: de droogcapsules niet openen. De korrels in het karton laten.

2. Plaats de droogcapsule in de droogbeker met de kartonzijde naar boven en laat het deksel altijd dicht.

3. Leg ‘s avonds het hoortoestel met open batterijcompartimenten (bij voorkeur zonder batterij) in de droogbeker en sluit dit goed af.

4. Laat het hoortoestel een volledige nacht in de droogbeker zitten en haal het er ‘s morgens uit. Bewaar de droogtablet in de afgesloten droogbeker. P.S. U kunt de droogtablet gebruiken tot de oranje kleur afgenomen is tot lichtgeel.

%d blogueurs aiment cette page :