Goedkope hoorapparaten

Goedkope hoorapparaten

Hoorapparaten bestaan er in alle prijsklasses; van € 700 tot € 3.000 per stuk. In combinatie met de tussenkomst van uw ziekenfonds is het dus mogelijk om hoorapparaten aan te schaffen waarbij u zo goed als geen opleg meer hoeft te doen. Maar wat is nu precies het verschil tussen de dure en de goedkope hoorapparaten?

Voor wie zijn ze geschikt?

Zoals al eerder vermeld is de mini-computer in de hoorapparaten bepalend voor de prijs van de hoorapparaten en dan voornamelijk, wat kunnen deze mini-computers?

De duurste hoorapparaten hebben functies zoals windruisonderdrukking, betere geluidskwaliteit, beter geschikt om gesprekken te volgen in groep of lawaaierige situaties, etc. Goedkope hoorapparaten zullen deze functies niet hebben of zullen minder presteren. Ze zullen dus voornamelijk het geluid versterken maar amper gaan verwerken.

De goedkoopste hoorapparaten zijn dus hoofdzakelijk geschikt voor mensen die:

Goedkope hoortoestellen = duurkoop?

Het is dus belangrijk goed te bepalen in welke situaties u de hoorapparaten voornamelijk zal gebruiken en wat u belangrijk vindt. Als de hoorapparaten niet goed afgesteld zijn op uw behoeftes zal de kans groter zijn dat u ze links laat liggen en niet gebruikt. Dat is natuurlijk jammer, zeker aangezien u slechts om de 5 jaar een terugbetaling van het ziekenfonds kan krijgen.

%d blogueurs aiment cette page :